Kuća odštampana 3D printerom za samo 24 sata (FOTO) (VIDEO)

Start-ap kompanija ApisCor iz San Franciska sagradila je u gradu moskovskog regiona, Stupinu, za samo 24 sata. I to ne bilo kako, već pomoću najsavremenije tehnologije 3D-štampanja.

Umesto fabričkih blokova ili montažnih delova, kompanija je koristila pokretni 3-D štampač pomoću kojeg je otprintala betonske i pregradne zidove, kao i fasadu.

Jedino što je ručno rađeno jeste farbanje i krečenje, instalacija krovne i žičane konstrukcije, kao i zvučna i toplotna izolacija, što im uopšte nije oduzelo previše vremena.

Ova kuća odštampana za samo jedan dan je vrlo praktična. Ima četiri prostorije – hodnik, kupatilo, dnevni boravak i kuhinja, koji su priključeni na izvor vode i električne energije, a ApisCor garantuje je vek trajanja od 175 godina.

Što se cene tiče, dopašće vam se i to. Za čitavu izgradnju uloženo je 10.134 američka dolara, što je čini savršenim izborom za mlade parove, koji žele savršen kutak za zajednički život.

Takođe, veliki plus je što ova kuća može da izdrži sve vremenske uslove.

– Namera nam je da oborimo uvreženo mišljenje da izgradnja kuće ne može da bude brza, ekološki prihvatljiva, energetski efikasna i istovremeno pouzdana. Naš je cilj da postanemo najveća međunarodna građevinska kompanija koja će rešavati problem sa smeštajem širom sveta – rekli su čelnici kompanije.

U nastavku pogledajte video o tome kako je odštampana kuća i više fotografija:

 

 

 

 

 

 

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti