Kruševac brojnim aktivnostima obeležio Svetski dan voda

Foto: krusevac.rs

U Kruševcu je brojnim aktivnostima u organizaciji Gradske uprave i JKP „Vodovod“ Kruševac obeležen Svetski dan voda – 22. mart.

U periodu od 12. do 16. marta organizovane su radionice u osnovnim školama na temu zaštite i očuvanja jezera Ćelije. 21. marta u holu Kruševačkog pozorišta otvorena je izložba pod nazivom „Jezero Ćelije u objektivu istorije“, kojom su zaposleni u JKP „Vodovod“ predstavili period pre, za vreme i nakon izgradnje jezera Ćelije i podsetili nas koliko je naš grad imao problema sa nestašicama vode i prisustvom fenola u pijaćoj vodi pre nego što je započeto korišćenje vode iz hidroakumulacije Ćelije. 22. marta u maloj sali Kruševačkog pozorišta organizovan je okrugli sto na temu zaštite jezera Ćelije, a predavači su bili zaposleni iz JKP „Vodovod“, predstavnik Republičke direkcije za vodu i ekspert na projektu „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu pridruživanja EU: unapređenje kvaliteta usluga, dijaloga zainteresovanih strana i efikasnosti lokalne administracije“, koji finansira Vlada Švedske, a sprovodi SKGO. Istog dana u Kruševačkom pozorištu održan je prigodni program za decu osnovnih škola i izvedena predstava učenika Osnovne škole „Žabare“ na temu zaštite voda.

Svetski dan voda ustanovljen je rezolucijom Ujedinjenih nacija 1992. godine i obeležava se od 1993. godine, kao opomena svim ljudima na činjenicu da je zagađenje vode i nedostatak zdrave pijaće vode veliki ekološki problem celog čovečanstva.

izvor: krusevac.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti