Kragujevac sanira ulice i puteve oštećene u junskim poplavama

Programom koji je Gradsko veće Kragujevca donelo na sednici održanoj juče utvrđeni su prioriteti, po fazama, za izvođenje radova na rehabilitaciji i održavanju gradskih ulica i opštinskih puteva oštećenih u junskim poplavama.

Foto: Milisav Pajević

Predlog prioriteta utvrđen je na osnovu potreba, a posebno na osnovu nalaza odnosno izveštaja Komisije za pripremu i sprovođenje mera na ublažavanju posledica poplava i JP „Putevi“.

U prvoj fazi prioriteta izvodiće se radovi u ukupno 14 ulica.

U Kalinovičkoj, Rasinskog odreda, Šabačkoj, Šarplaninskoj i Unskoj u MZ Beloševac.

U Ilićevu to su Dubravska ulica, Kragujevačkih profesora, Mionička i Učiteljska.

U MZ Maršić programom su obuhvaćene tri ulice Grada Bjalsko Bjale, Miroslava Krleže i Socijalističke solidarnosti, a u Velikom polju Milovana Dragića i Ružice Vasikić.

Nakon realizacije prve faze radova, izvršiće se dopuna Programa, na predlog JP „Putevi“ do potpunog ispunjenja finansijske vrednosti ugovora i u roku na koji je Ugovor zaključen sa Preduzećem za puteve.

Odlukom Štaba za vanredne situacije, da podsetimo, 5. juna proglašena je vanredna situacija na teritoriji grada Kragujevca radi saniranja posledica od obilnih padavina.

Gradsko veće je odmah po nalogu Štaba donelo neophodna akta radi preduzimanja hitnih mera na sanaciji posledica elementarne nepogode i odlučilo da je neophodno da se iskoriste raspoloživa, odnosno neutrošena sredstva budžeta Grada, uključujući i raspoloživa sredstva opredeljena za rehabilitaciju i održavanje gradskih ulica i opštinskih puteva.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti