Kragujevac počinje sa realizacijom novog ekološkog projekta

1

Na prostoru Botaničke bašte u Šumaricama sredinom sledeće godine počeće sa radom „Školski biološki centar“ namenjen deci predškolskog i školskog uzrasta. Tim povodom u zgradi Gradske uprave održan je radni sastanak predstavnika Gradskog veća, Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj i Odeljenja za životnu sredinu grada Kragujevca.

Na sastanku je predstavljen projekat „Školski biološki centar“. Projekat će biti realizovan na prostoru Botaničke bašte u Šumaricama, a u okviru projekta biće organizovane radionice za mališane predškolskog i školskog uzrasta, po ugledu na radionice i aktivnosti koje se održavaju u biološkom centru u Hanoveru. Čitav projekat namenjen je edukaciji mladih o sađenju, održavanju i lekovitim namenama biljaka, ali i različitim vrstama otpada i njegovom recikliranju.

Sa realizacijom projekta trebalo bi da se počne u martu sledeće godine, a projekat se realizuje u partnerskoj saradnji ekoloških organizacija iz Kragujevca i Hanovera, odnosno Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj i organizacije „Janun“.

izvor: kragujevac.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti