WWF otvara novi ciklus prijava za mlade zabrinute zbog klimatske krize

  0
  Foto: WWF Adria

  Mladi širom sveta se aktiviraju po pitanju klimatskih promena i pokreću svoje vršnjake kako bi osigurali sopstvenu budućnost.

  Naša misija je da zaustavimo uništavanje životne sredine i stvorimo budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom. Zajedno možemo ovo da postignemo!

  Pozivamo mlade iz Srbije da nam se pridruže i postanu deo rešenja!

  Koga tražimo

  Mlade ljude od 15-24 godine koji su strastveni po pitanju klimatskih promena i žele da se uključe, proaktivno delaju, podižu svest o ovoj temi i rade na pronalaženju rešenja.

  Šta ćeš dobiti

  Ovaj program omogućiće ti da stekneš znanja i veštine u planiranju i sprovođenju inicijativa koje želiš i da direktno utičeš na pozitivne promene u svom okruženju na temu klimatskih promena.

  Kroz šestodnevni trening „Na mladima klima ostaje“ koji će se održati onlajn u periodu od 31. januara do 14. februara, imaćeš priliku da saznaš više o razvoju inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice, razvoju politika i sve to kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji.

  Nakon treninga, biće ti obezbeđena podrška i sredstva za sprovođenje tvoje inicijative, kao i mentorska podrška WWF stručnjaka.

  Nakon sprovođenja inicijativa, imaćeš mogućnost da široj javnosti predstaviš rezulate svog rada na Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.

  Možeš se priključiti kao pojedinac koji želi da organizuje svoje društvo, vršnjake, školu/fakultet, porodicu i širu okolinu, ili kao član već postojećeg omladinskog udruženja.

  Prijavom na konkurs potvrđuješ da prihvataš naša Pravila o zaštiti privatnosti.

  Konkurs je otvoren do 19. decembra u ponoć

  WWF organizuje ovaj projekat na području Srbije, Bugarske, Češke i Rumunije u saradnji sa UNABG-om (Asocijacija Ujedinjenih Nacija Bugarske) i CEPF-om (Češka fondacija za partnersku zaštitu živodne sredine).

  Projekat je deo Evropske klimatske inicijative (EUKI) Federalnog ministarstva za okolinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost Nemačke (BMU)  i podržan je od strane Britanske ambasade u Beogradu.

  Ukoliko imaš dodatnih pitanja, piši na mmiric@wwfadria.org sa subjektom „Na mladima klima ostaje”.

  Da se prijaviš, klikni OVDE.