Konkurs za realizaciju projekata energetski efikasnih farmi

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je 30. septembra 2015. godine javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski efikasnih farmi.

Pravo učešća na konkursu imaju zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici registrovani za uzgoj životinja sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

Sredstva mogu biti iskorišćena za nabavku i montažu novih kotlovskih postrojenja za sagorevanje biomase sa pratećim instalacijama ili rekonstrukciju/adaptaciju postojećih sistema za grejanje koji proizvode toplotnu energiju iz fosilnih goriva dodavanjem novog kotlovskog postrojenja za primarno korišćenje biomase u energetske svrhe, zatim za nabavku i montažu fotonaponskih solarnih panela, kao i za nabavku i montažu postrojenja za sagorevanje biomase i solarnih panela.

Opredeljeni iznos sredstava po konkursu iznosi 35 miliona dinara, a rok za podnošenje prijave je 30. oktobar 2015. godine.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine raspisao je 5. avgusta 2015. godine Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi, ali niko od aplikanata nije ispunio uslov, zbog čega je i doneta odluka o ponovnom raspisivanju konkursa.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti