Konkurs za dodatno sufinansiranje za LIFE program Evropske unije u Hrvatskoj

zastita zivotne sredine

Ministarstvo zaštite životne sredine i prirode Republike Hrvatske saopštilo je da je u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost osiguralo dodatna sredstva za projekte koji se u 2016. godini prijavljuju za LIFE program Evropske unije.

U okviru LIFE programa sufinansiraju se projekti iz programa koji se odnose na životnu sredinu i klimatske promene do 60 odsto, dok se projekti usmereni na konkretne aktivnosti očuvanja prioritetnih vrsta i staništa sufinansiraju do 75 odsto. Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Hrvatske odobrava sufinansiranje do 50 odsto od preostalog iznosa, tako da korisnik sredstava mora obezbediti do 20 odsto iznosa projekta.

Na konkurs se mogu prijaviti javne ustanove, nevladine organizacije i privatnici, a poziv je otvoren do 17. avgusta 2016. godine za projekte u oblasti klime, do 22. avgusta 2016. godine za projekte u oblasti zaštite bživotne sredine i do 25. avgusta za projekte usmerene na konkretne aktivnosti očuvanja prioritetnih vrsta i staništa.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

foto: naslovi.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti