Konferencija “Energetska stabilnost Srbije u kontekstu svetske energetske krize”

Foto-Ilustracija: Pixabay (Coernl)

Na Zlatiboru se od 3. do 6. novembra održava studentska konferencija “Energetska stabilnost Srbije u kontekstu svetske energetske krize“. Konferenciju organizuju Savez studenata Rudarsko-geološkog fakulteta i Evropski studentski forum sa Fakulteta političkih nauka. 

Konferencija Energetska stabilnost Srbije u kontekstu svetske energetske krize je projekat čiji je primarni cilj edukacija studenata o energetici, kao i upoznavanje sa sledećim temama:

– Fenomen svetske energetske krize

– Aktuelno stanje i zakonska regulativa energetskog sektora u Republici Srbiji

– Politički diskurs svetske energetske krize

Energetska efikasnost i energetska tranzicija Republike Srbije

Obnovljivi izvori energije i Zelena Agenda

Na ovogodišnjoj konferenciji učestvovaće više od 500 studenata. Učesnici u svojstvu predavača biće vodeći stručnjaci iz oblasti energetike, profesori i predstavnici ministarstava.

„Na konferenciji ćemo sagledati trenutnu energetsku krizu iz različitih uglova, pokušati da damo odgovore kako Srbija može da obezbedi energetsku stabilnost, a posebno nas interesuju primeri dobre prakse kompanija i njihova uloga u procesu energetske tranzicije“ istakla je Ana Ćurić, predsednica Saveza studenata Rudarsko-geološkog fakulteta, i pozvala je odgovorne kompanije koje prepoznaju značaj saradnje sa najboljim studentima da podrže njihovu viziju i postanu sponzori ovog događaja.

Konferenciju su podržali: Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Studentski parlament Univerziteta u Beogradu, Studentska konferencija Univerziteta Srbije, Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda.

Izvor: Savez studenata

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti