Konačno odbrojavanje Nature 2000 u kadru

Važno obaveštenje za sve ljubitelje prirode i fotografije!

Imate još DESET dana da nam pošaljete svoje radove i učestvujete u foto-konkursu „Natura 2000 u kadru“. Ukoliko ste već slali svoje snimke – ne posustajte. Pošaljite nove fotografije putem linka za prijavu jer broj poslatih fotografija nije ograničen, možete slikati koliko god želite!

Tokom minule nedelje stiglo nam je više od dvesta odličnih fotografije prirode. Svi učesnici su ozbiljno shvatili zadatak i u svoj kadar uhvatili deo prirode, biljke i životinje, vode i vodne resurse i aktivnosti čoveka u prirodnom okruženju. Svake nedelje biramo tri najuspešnije fotografije koji će učestvovati u finalnoj selekciji najboljih radova.

Nagradni foto-konkurs zajednički organizuju Energetski portal i projekat „EU za Naturu 2000 u Srbiji“. Naša je namera da se široj javnosti pokažu lepote prirode u Srbiji i da se građani motivišu i podsete koliko je važno da čuvamo svoju okolinu, da bi nam opstao raznovrsni biljni i životinjski svet.

Ukoliko svoje fotografije pošaljete do 27. novembra očekuje Vas neka od vrednih nagrada:

1. Nagrada 60.000 dinara

2. Nagrada 45.000 dinara

3. Nagrada 35.000 dinara

Selekciju najboljih fotografija prepustili smo stručnom žiriju koji vredno radi u sastavu: vođa projektnog tima „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ Ana Injigo, projektni menadžer u Delegaciji EU u Srbiji zadužen za portfolio zaštite životne sredine i klimatskih promena Antoan Avinjon, koordinatorka projekta u Ministarstvu zaštite životne sredine Snežana Prokić, fotograf Bojan Džodan, multimedijalna umetnica Mina Radović i glavna urednica Energetskog portala Nevena Đukić.

Mreža Natura 2000 je međunarodna ekološka mreža zaštićenih područja koja su svrstana u dve kategorije shodno Direktivi o staništima i Direktivi o pticama. Projekat podržava Ministarstvo zaštite životne sredine da uspostavi prvu listu potencijalnih lokacija u Srbiji koje će biti deo evropske mreže Natura 2000.

Počelo je konačno odbrojavanje foto-konkursa Natura 2000 u kadru….deset…devet…osam…

Šaljite nam svoje fotografije!

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti