Kompanija „Huayi Wind Energy“ otvorila predstavništvo u Srbiji

Foto ilustracija: Pixabay

U četvrtak 12. maja 2016. godine u Beogradu otvoreno je predstavništvo kineske kompanije „Huayi Wind Energy“.

Državni sekretar Ministarstva trgovine gospodin Stevan Nikčević izjavio je da je dolazak ove kompanije veoma značajan jer donosi sa sobom visoke tehnologije u oblasti obnovljivih izvora energije.

Visoki predstavnik kompanije „Huayi Wind Energy“ gospodin Džang Sjuemin istakao je da Srbija i ceo region imaju veliki potencijal kada je reč o vetroenergiji, zbog čega je ova kompanija odlučila da otvori svoje sedište u Beogradu. Naveo je da je Srbija tek načinila prve korake u smislu razvoja i upotrebe energije vetra, a ova kompanija će pomoći da se oblast vetroenergije još više razvija.

Direktor regionalnog predstavništva kompanije „Huayi Wind Energy“ gospodin Predrag Petronijević dodao je da dolazak kineske kompanije znači pouzdanog partnera koji će unaprediti iskorišćenost energije vetra. On je podsetio da Srbija ima obavezu da do 2020. godine poveća udeo obnovljivih izvora energije na 27 odsto, a istakao je i da je u poslednjih dve godine u Srbiji izgrađeno 57 malih hidroelektrana, 97 solarnih elektrana, 5 elektrana na biogas i vetropark.

Kineska kompanija „Huayi Wind Energy“ bavi se proizvodnjom vetrogeneratora i projektovanjem vetroelektrana.

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti