Kineska korporacija planira projekte OIE u Zrenjaninu

ZrenjaninMemorandum o razumevanju u cilju uspostavljanja saradnje u razvoju energetike, infrastrukture i projekata zaštite životne sredine, upravljanja otpadom i vodama potpisali su prošlog ponedeljka gradonačelnik Zrenjanina, gospodin Čedomir Janjić, i potpredsednik CNEEC (Kineska nacionalna elektroenergetska korporacija), gospodin Li Čengaj. Sastanku su prisustvovali su i generalni direktor kineske korporacije gospodin Zang Dekun i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) gospodin Goran Knežević.

Potpisivanje memoranduma rezultat je višemesečnih pregovora, a između ostalog, kineski investitori ulagaće u zaštitu životne sredine i energetiku. CNEEC ima projekte u oblasti energetike u oko 40 zemalja, a planira da u Srbiji otvori regionalno predstavništvo koje će pokrivati poslovanje od Ukrajine do Turske i do zapadne Evrope.

Neki od projekata koji su planirani su mini hirdoelektrane, elektrane na biogas, solarne elektrane, prečišćavanje otpadnih voda, prerada otpada, a što je Zrenjanin već naveo kao svoje prioritete.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti