Kazne za bahate vozače i više mesta za bicikle

Foto-ilustracija: Unsplash (Eduardo Enrietti)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podržao je bicikliste koji su u četvrtak protestovali u Vasinoj ulici.

„Biciklisti koji su juče postavili paradajz na biciklističkoj stazi, kako bi skrenuli pažnju na bahato parkiranje, potpuno su u pravu. Biciklističke staze služe za bicikle, a ne za bahate vozače i njihovo iživljavanje. Nažalost, nije ovo jedina bicklistička staza koja služi za parkiranje“, rekao je Vesić, gostujući u jutarnjem programu Studija B.

Zamenik gradonačelnika je dodao da je izdat nalog da se posebno kažnjava ovo bahato parkiranje.

„Nažalost, u gradu nema dovoljno ni saobraćajnih policajaca niti komunalnih milicajaca da sankcionišu ovaj bezobrazluk sa parkiranjem ‘na minut’ i sa ‘četiri migavca’ na svakom mestu gde se to događa“, istakao je Vesić.

On je dodao i da je Grad Beograd počeo da rešava ovaj problem.

„Prvo ćemo od 1. decembra rešiti bahato raznošenje robe po gradu tokom čitavog dana i zaustavljanje saobraćaja“, kazao je Vesić i dodao da će Grad Beograd od januara rešiti parkiranje „na minut” na ulici, na biciklističkim stazama i na trotoroarima.

Grad završava nabavku visoko tehnološki napredne opreme kakvu imaju mnogi veliki gradovi Evrope koji su tako rešili problem.

„Od januara i ovaj problem na teritoriji grada koji je zoniran biće rešen. Nove kamere će pokrivati sve najvažnije ulice, pa će bahati vozači plaćati kazne“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti