Javni poziv za solarnu fotonaponsku elektranu kao kupac-proizvođač

Foto-ilustracija: Pixabay (fabersam)

Zajedničko sprovođenje pilot projekta solarne fotonaponske elektrane – „Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji“, biće finansirano od strane nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodiće GIZ.

U cilju poboljšanja razvoja solarnih fotonaponskih projekata u kompanijama, dokazivanja koristi od generisanja električne energije za sopstvene potrebe i prihvatanja tehnologije i pristupa kupac-proizvođač, GIZ podržava pilot projekte solarnih elektrana za dokazivanje tehničke i finansijske izvodljivosti modela kupca-proizvođača. Svrha pilot projekta je analiza postojećih procedura za dobijanje statusa kupca-proizvođača u Srbiji, dokumentovanje iskustava prilikom ugradnje solarne elektrane, doprinos unapređenju i modernizaciji procedura i koraka za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, navodi se u Javnom pozivu.

Pilot projekat će biti realizovan u saradnji sa privatnim partnerom/kompanijom i su-finansiran od strane GIZ projekta u iznosu do 25.000 EUR.

Na osnovu unapred definisanih kriterijuma, GIZ projektni tim će izabrati partnera za pilot projekat solarne fotonaponske elektrane.

Vremenski okvir za realizaciju projekta je septembar 2023. – april 2024. godine. Biće realizovan samo jedan pilot projekat.

Zainteresovane kompanije mogu poslati svoje predloge projekata zajedno sa drugim dokumentima najkasnije do 20. avgusta 2023. godine do 23:59h

Za više informacija pogledajte OVDE.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti