Javni poziv lokalnim samoupravama za dodelu sredstava iz Fonda za unapređenje energetske efikasnosti

ministarstvo energetikeMinistarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine objavilo je u subotu, 1. februara 2014. godine prvi Javni poziv za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti radi finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije u 2014. godini u jedinicama lokalne samouprave.

Pravo za prijavu na ovaj Javni poziv imaju samo jedinice lokalne samouprave, a ukupna raspoloživa sredstva koja se dodeljuju iznose 180 miliona dinara.

Ovim Javnim pozivom biće obuhvaćeni projekti unapeđenja termičkog omotača i termotehničkog sistema u objektima, modernizacija sistema unutrašnjeg osvetljenja, instalacija solarnih kolektora za grejanje potrošne tople vode.

Jedinica lokalne samouprave može konkurisati samo sa jednim projektom, a prednost pri dodeljivanju sredstava će imati projekti jedinica lokalnih samouprava iz devastiranih područja. Maksimalan iznos sredstava koje može dobiti lokalna samouprava koja se nalazi u devastiranom području je 18 miliona dinara (100%), odnosno 15 miliona dinara (70%) za projekte u ostalim lokalnim samoupravama.

Neki od kriterijuma za izbor projekta su očekivana ušteda energije u kWh na godišnjem nivou, vrsta objekta od javnog značaja, udeo sopstvenog učešća jedinice lokalne samouprave u ukupnoj investiciji.

Jedinice lokalne samouprave čiji projekti budu izabrani na Javnom pozivu imaće rok od 30 dana za objavu javne nabavke za odabir izvođača radova od dana potpisivanja ugovora sa Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine, navodi se na sajtu ovog ministarstva.

Prijave se mogu dostaviti do 20. februara ove godine, a odluka o izboru biće objavljena do 10. marta 2014. godine.

S.J.

Dokumenta:
Javni poziv
Prilog 1 Prijavni obrazac
Prilog 2 Potvrda o postojanju projektne dokumentacije
Prilog 3 OPG upitnici
Prilog 4 izjava o usklađenosti tehnoekonomske analize
Prilog 5 izjava o načinu finansiranja
Prilog 6 Izjava o primeni kriterijuma prednosti domaćih proivođača
Prilog 7 Kriterijumi
Prilog 8 Uputstvo

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti