Javne rasprave o proizvodnji električne energije iz OIE i visokoefikasne kogeneracije

mre zelenasrbija.rs

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da je otvorena javna rasprava za uredbe kojima se u proizvodnji električne energije podstiče korišćenje obnovljivih izvora energije i visokoefikasna kogeneracija.

Kako je navedeno u saopštenju resornog ministarstva, javna rasprava će se voditi o Uredbi o uslovima i postupku sticanja statusa povlašćenog proizvođača, privremenog povlašćenog proizvođača i proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora energije, Uredbi o podsticajnim merama za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i iz visokoefikasne kombinovane proizvodnje električne i toplotne energije, kao i o Uredbi o utvrđivanju standardnih modela ugovora o otkupu električne energije.

Javna rasprava će trajati do 19. oktobra 2015. godine, a svi zainteresovani mogu dostaviti svoje primedbe i sugestije za svaku uredbu posebno putem obrasca.

Uredbu o uslovima i postupku sticanja statusa povlašćenog proizvođača, privremenog povlašćenog proizvođača i proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora energije možete pogledati na sledećem linku.

Uredbu o podsticajnim merama za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i iz visokoefikasne kombinovane proizvodnje električne i toplotne energije možete pogledati na sledećem linku.

Uredbu o utvrđivanju standardnih modela ugovora o otkupu električne energije možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: zelenasrbija.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti