JANAF i NIS sklopili Ugovor o transportu sirove nafte

Foto-ilustracija: Unsplash (Grant Durr)

Jadranski naftovod (JANAF) i NIS sklopili su Ugovor o transportu sirove nafte za period od 1. januara 2023. godine do 31. decembra 2024.

Kako je navedeno u Ugovoru, NIS je rezervisao transportne kapacitete JANAF-a po načelu ,,puno za prazno’’ u količini od 6.200.000 ± 10 odsto tona nafte.

Uprava JANAF-a izrazila je zadovoljstvo zbog sklapanja dugoročnog ugovora za transport, kojim u 2023. godini nastavljaju saradnju sa dugogodišnjim partnerom, navodi se na zvaničnom sajtu JANAF-a.

Pročitajte još:

,,Jadranski naftovod d.d. pokazao se još jednom kao jamac energetske sigurnosti u našoj široj regiji. Takođe, potvrda je to da JANAF svim korisnicima transportnog sistema može u svim uslovima na tržištu u potpunosti da pruži sigurno snabdevanje. Sklapanje ovog ugovora za nas je najava još jedne uspešne poslovne godine koja je pred nama, i u kojoj se nadamo daljem razvoju odnosa s postojećim, ali i novim partnerima, a na zadovoljstvo svih zaposlenika i deoničara Društva’’, ističe Uprava JANAF-a, predvođena predsednikom Uprave mr.sc. Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti