Izabran najbolji spot dana o prirodi u okviru „Green movie” na Nišvilu

Foto: zzps.rs

Na Nišvilu je 10. avgusta 2017. sa početkom u 22 časa na „Movie (Street) Stage-u“ u Niškoj tvrđavi, projekcijom prvih sedam spotova o prirodi započeo Prvi festival spotova o prirodi „Green movie“ u organizaciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Istog dana u 14 časova cilj, program i sadržaj prvog festivala o prirodi i aktivnosti Zavoda za zaštitu prirode Srbije u okviru programskih celina Green zone i Info pult za prirodu prezentovani su na pres konferenciji održanoj u Medija centru Nišvila. Ovim povodom o značaju predstavljanja prirodne baštine naše zemlje i zaštite prirode u okivru programskih celina festivala govorio je mr Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Koncept, program i organizaciju Prvog festivala spotova o prirodi „Green movie“ predstavio je Milivoje Krvavac, kao koordinator organizacije Festivala, dok je o aktivnostima Zavoda za zaštitu prirode Srbije u okviru festivalske zone „Green zone“ i „Info pult za prirodu“ govorio Danko Jović, rukovodilac Kancelarije Zavoda u Nišu. Značaj i dalje mogućnosti sardnje i predstavljanje prirode naše zemlje u okviru Nišvila naglasio je u svom obraćanju Dalibor Popović-Pop, predstavnik Nišvila.

Prvog dana festivala spotova o prirodi „Green movie“ emitovano je sedam spotova: „Biodiverzitet“ (Zavod za zaštitu prirode Srbije), „Gmizavci i vodozemci Đerdapa“ (JP „NP Đerdap“), Spomenik prirode „Bukovička banja“ (JKP „Zelenilo Aranđelovac), Tara (JP „NP Tara“), „Obedska bara“ (JP „Vojvodinašume“), i „Goč“ (Srboljub Jovanović).

Na osnovu glasova publike, za najlepše spotove prvog dana na „Green movie“, proglašeni su Tara i Park Bukovičke banje.

Svi gledaoci koji su glasali za najlepši spot dana dobili su prigodne nagrade u okviru festivalske zone Zavoda „Green movie“, gde su mogli pogledati izložbu fotografija zaštićenih područja.

izvor: zzps.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti