Italijani zainteresovani za saradnju

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je juče u Banjaluci da su predstavnici italijanske pokrajine Đulija Venecija Frulija iskazali interes za saradnju u oblasti industrije i zaštite životne sredine.

„Posebno je naznačena mogućnost da italijanske kompanije sa sedištem u ovoj pokrajini, a koje se povlače sa prostora Dalekog istoka, Pacifika i pojedinih država EU, poput Rumunije, proizvodne pogone presele u Srpsku“, istakao je Đokić nakon sastanka sa predsednicima Odbora za finansije Đulija Venecije Frulije Recom Livom i Odbora za energiju i infrastrukturu Vitorinom Boemom.

Sastanku o mogućnostima za investiranje u Srpsku i unapređenju poslovne saradnje sa kompanijama iz italijanske pokrajine prisustvovao je i predsednik italijanske investiciono-finansijske grupe „Finest“ Mauro del Savio, kome je Đokić predstavio potencijale i prednosti koje Srpska nudi investitorima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

„Srpska ima dobro razvijenu saobraćajnu infrastrukturu, kvalifikovanu radnu snagu, stimulativne mjere zapošljavanja i veoma prihvatljivu cenu električne energije, što su samo neka od važnih pitanja za nove investicije“, rekao je Đokić.

On je naglasio da Srpska i Italija imaju izuzetno razvijenu privrednu saradnju, o čemu svedoči činjenica da je do sada u Srpsku investirano 206 miliona KM.

Izvor: srna.rs

V.Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti