I KAČKET I PUNJAČ: Napunite telefon u šetnji ili na plaži (FOTO)

Foto: SolSolHat

Kačketi sa solarnim panelčićima i nisu neka novost. Viđali smo ranijih godina one smešne plastične kape koje su ispod oboda imale ugrađen ventilatorčić, a ideja je bila da nas rashladi kad su paklene vrućine. Ali, to je bio mačiji kašalj u odnosu na novo modno dostignuće.

Genijalci iz kompanije Solsol dosetili su se kako da kačket postane vrlo moderan i nezaobilazan asesoar svake osobe kojoj je stalo da uštedi na električnoj energiji i čuva svoj okoliš.

Oni su osmislili kačkete sa solarnim panelima koji su dovoljno jaki da napune bateriju mobilnog telefona. Vrlo simpatično rešenje za sve koji vole prirodu i izležavanje na plaži.

Jedina mana ovih kapa jeste to što ne mogu da skladište solarnu energiju tako da telefon punite kad god da se isprazni, već je to moguće jedino dok smo u pokretu.

Ipak, pored uštede energije, sačuvaćete glavu od sunčanice i kožu lica od opasnosti od melanoma, tako da se svakako isplati.

Ako ste spremni da uzdvojite 56 američkih dolara, dobićete kačket-punjač na solarni pogon sposoban da napuni uređaj od 200 mAh.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti