Hrvatski proizvod ZelEn dobar primer društveno odgovornog poslovanja

Foto: hep.hr

Hrvatski savet za zelenu gradnju dodelio je priznanje kompanijama HEP Opskrba i HEP ESCO za proizvod i donacijski program ZelEn.

HEP Opskrba i HEP ESCO dobili su priznanje u kategoriji GREEN CONCEPT za proizvod i donacijski program ZelEn, kao dobar primer društveno odgovornog projekta koji uključuje zaštitu okoline, promociju proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, realizaciju mera energetske efikasnosti i saradnju sa ustanovama javnog sektora.

ZelEn je električna energija dobijena isključivo iz obnovljivih izvora energije, registrovanih u sistemu jamstva porekla koji vodi Hrvatski operator tržišta energije. Reč je proizvodu HEP Opskrbe namenjenom kupcima koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolini i korišćenje električne energije iz obnovljivih izvora. Sredstva ostvarena prodajom ZelEna, HEP Opskrba prikuplja u fond iz koga se ostvaruju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti za potrebe ustanova javnog sektora.

izvor: hep.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti