Hrvatska ulaže u povećanje EE i OIE

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine i energetike Hrvatske saopštilo je da je Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje na Program dodele državnih potpora za podsticanje energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u preduzećima koji je stupio na snagu 6. septembra 2017. godine.

Cilj Programa je podsticanje energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije radi pomoći privatnom sektoru, a kako bi se podstakla i povećala ulaganja u poboljšanje efikasnosti korišćenja energije u proizvodnim industrijama i u privatnom uslužnom sektoru – podsektorima turizam i trgovina, ali i uticalo na smanjenje udela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije uvođenjem obnovljivih izvora energije u tim delatnostima.

Potpore iz ovog Programa dodeljivaće se putem Poziva za dostavu projektnih predloga u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020., Specifičnih ciljeva 4b1 Povećanje energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama i 4b2 Povećanje energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije u privatnom uslužnom sektoru.

izvor: mzoip.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti