Grupa KONČAR ima u planu realizaciju projekata OIE

koncar.com

U ponedeljak 21. decembra 2015. godine u Zagrebu grupa KONČAR održala je konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni poslovni rezultati u 2015. godini i planovi za 2016. godinu.

Predsednik Uprave KONČAR gospodin Darinko Bago izjavio je da je ova kompanija rešila da se okrene održivom razvoju, kao i da ima u planu da bude energetski nezavisna, odnosno da potrebe za energijom zadovoljava sama. On je dodao da kompanija ima u planu izgradnju vetroelektrane „Rust“ čija bi snaga trebalo da bude 120MW, a koja bi trebalo da bude izgrađena u 6 faza. Očekuje se da se elektrana nalazi na području Dinare, a u toku je ishodovanje lokacijske dozvole za projekat. Gospodin Bago je istakao i da je u planu izgradnja fotonaponske elektrane na Visu snage oko 2MW, a čija će vrednost biti oko 3 miliona evra.

Na konferenciji je istaknuto da je vrednost investicija grupe KONČAR u 2015. godini iznosila oko 124 miliona kuna (preko 16 miliona evra), od čega 60 odsto sopstvenim sredstvima, a u planu je da u 2016. godini grupa KONČAR investira oko 126 miliona kuna (oko 16,5 miliona evra), od čega će 82 odsto biti finansirano iz sopstvenih sredstava.

Sandra Jovićević

foto: koncar.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti