Gradsko veće Kragujevca formiralo pet tematskih radnih grupa za izradu Strategije održivog razvoja grada

Foto-ilustracija: Pixabay

Radi sprovođenja procesa pripreme i izrade Strategije održivog razvoja grada Kragujevca za period od 2018. do 2028. godine Gradsko veće je na sednici održanoj 1. februara ove godine dalo saglasnost na rešenja o obrazovanju Tematskih radnih grupa za pet prioriteta.

Radne grupe će biti formirane za unapređenje uslova za razvoj privrede, unapređenje infrastrukture u gradskom i seoskom području, razvoj vanprivrednih i društvenih delatnosti a u okviru nje i tematska radna grupa za zdravstvo i socijalnu zaštitu, zatim tematska radna grupa za zaštitu životne sredine, kao i za unapređenje kvaliteta usluga sistema lokalne samouprave.

Kroz proces pripreme Strategije čiji je cilj definisanje vizije održivog razvoja, određivanje razvojnih pravaca grada Kragujevca i održavanje stabilnog i održivog ekonomskog rasta i zapošljavanja, u određenim fazama izrade, promovisaće se međusektorska saradnja i razmena informacija, kao i uključivanje i koordinacija javnog, privatnog i civilnog sektora u procesu odlučivanja i sklapanje partnerstava među institucijama.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti