Gradonačelnik Beograda: Bespravna gradnja traži sistemsko rešenje

Foto: Grad Beograd

Bespravna gradnja je izuzetno veliki problem sa kojim se susreće čitavo društvo. U pitanju je višedecenijski problem cele Srbije koji zahteva da se rešenje traži sistemski, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Prva.

Radojičić je ocenio da borba sa ovom pojavom neće biti kratka, ali i naglasio da rušenje objekata ne bi trebalo da bude osnovno rešenje.

– Ne možemo da očekujemo da ćemo lako i potpuno iskoreniti ovaj problem jer pričamo o nečemu što traje jako dugo. Prema nekim procenama, gotovo svaka peta građevina u Beogradu nema kompletnu dokumentaciju. Rušenje nelegalnih objekata takođe nije pravo rešenje, već moramo da radimo polako i sistemski, ocenio je gradonačelnik Beograda.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd kao najveća lokalna samouprava podržava napore Vlade Republike Srbije i posebno ministarke Zorane Mihajlović koja se bavi ovim problemom.

– Odnedavno imamo i novi zakon, stvaramo sistemske uslove i mehanizme da se borimo. Članovi mog tima su bili angažovani prilikom izrade novog zakona, dodao je Radojičić.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti