Grad Zrenjanin dobitnik priznanja Najbolji u energetici

Foto: zrenjanin.rs

U okviru sedme manifestacije Međunarodni dani energetike i investicija koja se održava u Novom Sadu, Zrenjaninu je uručenа diploma “Najbolji u energetici”, kao najuspešnijoj lokalnoj zajednici u podsticanju energetske efikasnosti i primeni obnovljivih izvora energije.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je da Zrenjanin dosta toga čini u oblasti energetske efikasnosti, ali i generalno što se tiče investicija. Promovisali smo grad kao dobro mesto za investiranje, prepolovili smo broj nezaposlenih u odnosu na 2012. godinu, sarađujemo odlično i uradili smo mnogo toga sa Pokrajinom, a naročito s Vladom Republike Srbije i već ovog meseca očekujemo početak realizacije velike investicije iz Južne Koreje, naglasio je on.

Kako su naveli organizatori ovog dvodnevnog događaja, promocija projekata Kancelarija za energetsku efikasnost u cilju pronalaženja partnera, razmena iskustava i ostvarivanje međusobne saradnje u odličnom poslovnom ambijentu uz najaktuelnije teme na stručnim skupovima, predavanjima i prezentacijama, odlika su Međunarodnih dana energetike i investicija. Centralne teme u 2018. godini biće: energija vetra, energetska efikasnost u lokalnim samoupravama, geotermalni izvori, energetska efikasnost u graditeljstvu, rešavanje sistema hlađenja, modeli finansiranja energetskih projekata u lokalnim samoupravama, energetska efikasnost u zgradarstvu.

izvor: zrenjanin.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti