GGF fond ulože 25 miliona evra u projekte OIE i EE u Hrvatskoj

gfgfFond jugoistočne Evrope (Green for Growth Fund) odobrio je zajam Privrednoj Banci Zagreba (PBZ) iz Hrvatske, predviđen za finansiranje projekata obnovljivih izvora energije (OIE) i energetske efikasnosti (EE).

Taj poduhvat predstavlja prvo partnerstvo GGF-a sa Hrvatskom. Kristofer Nouls, predsednik GGF-a, je izjavio da su solventnost PBZ i čvrsta posvećenost ka proširenju energetske baze obnovljivih izvora energije Hrvatske bile odlučujući faktori za pravljenje značajnog prvog koraka ka partnerstvu sa PBZ.

Zajam GGF-a PBZ-u će imati veoma značajan uticaj na finansiranje ,,zelene“ energije i otvoriće put ka daljem razvoju u tom sektoru, izjavio je Nouls.

Božo Prka, predsednik Privredne Banke Zagreba, dodao je da unutar socijalne odgovornosti, strateška orijentacija PBZ-a značajno teži ka podržavanju programa i projekata predviđenih za promociju održivog razvoja obnovljivih izvora energije, kao i da se konstantno teži novim programima predviđenim da pruže finansijsku pomoć projektima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

N.M.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti