Gas kroz Srbiju teče „Balkanskim tokom“

Foto: JP Srbijagas

U Gospođincima kod Žablja juče ujutru u rad je pušten novi gasovod u Srbiji, “Balkanski tok” od bugarske do mađarske granice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će za 10 ili 15 dana biti izneti predlozi za značajno sniženje cene priključka na gas za domaćinstva u Srbiji.

“Ovo je za nas velika i važna stvar”, poručio je Vučić i naglasio da je Srbija gasovodom „Balkanski tok“ obezbedila energetsku stabilnost i bezbednost, što je važno za privlačenje novih investitora.

Prema njegovim rečima, gas preko tog gasovoda nabavljamo po ceni do 155 dolara, uz mnogo niže troškove transporta, nego preko drugog gasovoda preko kojeg smo se do sada snabdevali.

Otvaranju su prisustvovali i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, bivši ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kao i predsednik kompanije „Energotehnika južna Bačka“ Dragoljub Zbiljić.

Izvor: Vlada Republike Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti