Fond za zaštitu životne sredine i Hrvatska privredna komora sarađuju u oblasti energetske efikasnosti

Foto: fzoeu.hr

Prošle nedelje je potpisan Sporazum između Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost i Hrvatske privredne komore (HGK), kojim je postavljen okvir za buduće međusobne saradnje i zajedničke aktivnosti između ovih institucija.

Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti koju će Fond realizovati sa Sektorom za energetiku i zaštitu okoline HGK odnosi se upravo na informisanje budućih prijavitelja na konkurse iz područja upravljanja otpadom, ali i informisanje privrednih subjekata o novim obavezama, kao što je pitanje ambalažnog otpada, istakao je predsednik HGK Luka Burilović prilikom potpisivanja Sporazuma između Fonda i HGK koji za cilj ima osnažiti dosadašnje aktivnosti u pitanjima energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i upravljanja otpadom.

HGK kroz svoja udruženja može najlakše saznati što preduzetnike muči, a onda kroz institucije uticati na legislativu i olakšati poslovanje našim članicama. U pogledu energetike, kroz ovu saradnju moći ćemo efikasnije uključiti privrednike u korišćenje obnovljivih izvora energije i postići da načela energetske efikasnosti primenjuju u svom poslovanju u što većoj meri, izjavio je Burilović.

Ovim sporazumom dodatno će se povećati nivo informisanosti i razumevanja o programima i projektima koje Fond sprovodi, kazao je Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost. Pohvalio je dosadašnju saradnju sa Komorom i najavio novu kampanju Fonda za zbrinjavanje PET ambalaže oko koje očekuju pomoć HGK. Energetsku efikasnost istakao je kao još jedno područje gde će saradnja s Komorom omogućiti razvoj domaće privrede i iskorak u regiji.

izvor: fzoeu.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti