Evropska nagrada za projekat zaštite sela Gostuša u Parku prirode „Stara planina“

s4

U organizaciji Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, u cilju razvoja projekta zaštite sela Gostuša u Parku prirode „Stara planina“ i promocije evropske nagrade Europa Nostra za zaštitu kulturnog nasleđa, koju su dobili za Studiju zaštite ovog jedinstvenog mesta očuvanog narodnog graditeljstva, održani su krajem avgusta, stručni seminar i predstavljanje nagrade.

Seminar „Povezivanje zainteresovanih strana i planiranje zajedničkog delovanja u oblasti zaštite prirodnih i kulturnih dobara“ održan je u staroplaninskom selu Dojkinci u periodu od 28. do 31. avgusta 2016. godine. Učesnici seminara su posetili pomenutu lokaciju i prirodne vrednosti u okruženju, a održana su i predavanja i predstavljanje nagrađene studije. Organizovane su i radionice koje su imale za cilj izradu predloga akcionog plana koji će obuhvatiti sve aspekte zaštite sela i njegove prirodne sredine.

Značaj i vrednost dobijene evropske nagrade za zaštitu kuturnog nasleđa za 2016. (Europa Nostra Awards 2016) za Studiju zaštite sela Gostuša, Zavod za zaštitu spomenika kulture Niš predstavio je na promociji održanoj 31. avgusta u Domu kulture u Pirotu.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

izvor: zzps.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti