EPSON lansirao novu seriju štampača

Foto: Epson

Ponovo potvrđujući svoju posvećenost inkjet štampačima, Epson je lansirao novu seriju pod imenom WorkForce Enterprise koja je deo AM serije od 40-6ppm. WorkForce Enterprise serija koristi Piezo-Heat Free inkjet tehnologiju i time upotpunjuje Epsonov portfolio poslovnih proizvoda A3 formata.

Novi Epsonovi proizvodi donose tehnologiju sa statičnom glavom štampača na tržište srednjeg ranga, čime se pojednostavljuje proces prodaje i obezbeđuje da krajnji korisnici imaju najbolji proizvod koji je u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Inkjet tehnologija za razliku od laserske, zahteva manju upotrebu energije, i zahvaljujući jednostavnom dizajnu ograničava resurse koji se koriste tokom proizvodnje i isporuke. Manjih dimenzija, lako se uklapaju u kancelarije i štede prostor. Zahvaljujući kertridžima velikog kapaciteta nema potrebe za čestom zamenom potrošnog materijala, niti dodatnim troškovima transporta, skladištenja i odlaganjem otpada.

Ovi proizvodi predstavljaju značajan pomak u Epsonovoj strategiji štampe i podržavaju posvećenost kompanije održivosti. Lansiranje novih proizvoda se takođe poklapa sa odlukom kompanije da u potpunosti pređe na inkjet tehnologiju i da prekine globalnu prodaju i distribuciju laserskih štampača do 2026. godine. Ovo se dešava godinu dana nakon što je kompanija Epson objavila ulaganje od više od 693 miliona eura u inovacije u oblasti održivog razvoja, kao rezultat nemogućnosti laserske tehnologije da napravi značajne korake ka smanjenju štetnog uticaja zbog svoje potrebe da prilikom štampanja koristi više toplote, a samim tim i više energije.

Sa manje pokretnih i rezervnih delova koje treba zameniti u toku životnog veka štampača u odnosu na laserske, potrebe za servisiranjem i održavanjem Epson inkjet štampača su smanjene, kao i broj zastoja u radu štampača, poboljšavajući time produktivnost i zadovoljstvo korisnika.

Pročitajte još:

Foto: Epson

Ana Bajagić, marketing menadžer za Balkan, iz Epson Srbija izjavila je: „Sa novom WorkForce Enterprise AM serijom , sada je naš portfolio poslovnih inkjet printera upotpunjen i možemo odgovoriti na svaki zahtev korisnika, bilo da dolazi iz malih radnih okruženja do velikih organizacija koje zahtevaju brze sisteme. Imamo odgovarajući proizvod bez obzira na funkciju ili potražnju za štampanjem. Sa punim spektrom podrške, kroz Managed Print Services, Workflow i Remote Service rešenja, ovi proizvodi omogućavaju jednostavno održavanje, visok kvalitet, kao i poudzan i pre svega održiv sistem štampanja.

Više o novom asortimanu

  • Najpraktičnije rešenje za skladištenje i značajno smanjena težina
  • Poboljšana pouzdanost i smanjena mogućnost zaglavljivanja papira, usled ulaza za papir u obliku slova C
  • Interfejs panel od 10.1 inča – jednostavniji i pametniji sa podešavanjima za eko štampanje
  • Jednostavan i lak za upotrebu sa automatskim otkrivanjem veličine papira i kasetama za papir sa tihim mehanizmom za zatvaranje
  • Lako punjenje, kompaktni kertridži velikog kapaciteta
  • Prostor sa velikim kapacitetom papira – do 5150 listova papira
  • Smanjeno vreme zastoja štampača – dizajnirano za lak interni pristup, brzo i efikasno održavanje
  • Mogućnost skeniranja 60 stranica/120 slika u minuti
  • Unutrašnji finišer – kompaktan i štedi prostor za sastavljanje i spajanje dokumenata, takođe, dostupno sa opcijom za bušenje rupa
  • Spoljni finišer za izradu knjižica koji se može pričvstiti – za heftanje, bušenje rupa, štampanje na koverti,  kao i razne opcije savijanja

 O kompaniji Epson:

Epson je globalni lider na polju tehnologije posvećen cilju da postaje nezamenjiv za društvo kada je u pitanju povezivanje ljudi, stvari i informacija uz pomoć svojih originalnih, efikasnih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Kompanija je fokusirana na inovacije i prevazilaženje očekivanja kupaca u inkdžet tehnologiji, vizuelnim komunikacijama, nosivim uređajima i robotici. Epson je ponosan na svoje doprinose u razvijanju održivog društva i na stalne napore ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Predvođena japanskom korporacijom Seiko Epson, međunarodna Epson grupa ostvaruje godišnju prodaju od preko bilion japanskih jena (global.epson.com)

Ekološka vizija 2050eco.epson.com

Izvor: Epson

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti