EPS saopštio da nisu promenjeni uslovi tendera za nabavku pametnih brojila

pametna brojila naslovi.net

JP „Elektroprivreda Srbije“ izdala je saopštenje 12. marta 2015. godine u kome je istaknuto da uslovi na tenderu za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija koji delom uključuju i nabavku pametnih brojila nisu promenjeni.

U saopštenju je navedeno da je tendersku dokumentaciju otkupilo 38 kompanija, među kojima je i 20 iz Republike Srbije. Takođe je istaknuto da nije bilo promene uslova tendera veća da je rok za dostavu ponuda produžen pa je sada 1. april 2015. godine, a umanjeno je i potrebno iskustvo u proizvodnji brojila sa 5 na 4 godine, što je odobreno od strane Evropske banke za obnovu i razvoj.

Iz ove kompanije su istakli da domaći proizvođači nisu onemogućeni za učešće na tenderu jer mogu da zadovolje tehničke uslove za isporuku električnih pametnih brojila.

Podsetimo, EPS je sredinom decembra 2014. godine raspisao tender za nabavku pametnih brojila vredan oko 80 miliona evra. Zainteresovani za učešće na ovom tenderu moraju da imaju prosečan godišnji promet u poslednjih pet godina od najmanje 75 miliona evra i da raspolažu sredstvima od bar 25 miliona evra. Osim toga, moraju da imaju realizovan bar jedan sličan projekat koji je u funkciji na evropskom tržištu sa minimum 100 hiljada brojila i sistem za upravljanje i skladištenje očitanih podataka sa najmanje 200 hiljada mesta isporuke i pružanja sličnih usluga u proteklih pet godina, navedeno je u tenderu. Ponuđači moraju da imaju i fabrike za proizvodnju pametnih brojila za očitavanje električne energije, kao i da godišnje proizvode bar 250 hiljada komada. Takođe je potrebno da daju garanciju u iznosu od 1,8 miliona evra.

Osim isporuke pametnih brojila, ovaj tender obuhvata i nabavku informatičke i merne infrastrukture, isporuku hardvera i softvera, uređaja za komunikacije, aplikacije, kao i pružanje usluga za integraciju sistema i obuku.

Sandra Jovićević

foto: naslovi.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti