EPS ostvario profit od 15,3 milijarde dinara

eps

Vršilac dužnosti direktora EPS-a gospodin Milorad Grčić izjavio je da je ova kompanija za prvih devet meseci ostvarila profit od 15,3 milijarde dinara, što je za 21 milijardu dinara više od plana.

Kako je istakao, ostvareni profit EPS-a u prvih devet meseci 2016. godine je za 16,6 milijardi dinara bolji nego profit koji je ta kompanija ostvarila u istom periodu prošle godine. Prema njegovim rečima, ukupni poslovni rashodi EPS u periodu januar-septembar, bili su za 13 odsto manji od planiranih, a za 5 odsto manji nego u prvih devet meseci 2015.

On je dodao da su ostvareni rezultati u proizvodnji uglja dobri i za 10 meseci na kopovima Rudarskog basena (RB) „Kolubara“ i „TE – KO Kostolac“ proizvedeno je 32 miliona tona uglja, što je u okviru plana, a za 3 odsto više nego u istom periodu prošle godine. I elektrane EPS-a pokazuju sve veću efikasnost i za 10 meseci 2016. godine proizvedeno je nešto više od 30 milijardi kWh što je za 6 odsto više električne energije od plana, preciznije 1,7 milijardi kWh više, a to je druga po veličini maksimalna proizvodnja u poslednjih 16 godina, naveo je on.

izvor: tanjug.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti