EMS je najmodernija državna kompanija

ems„Elektromreža Srbije“ je najmodernija kompanija u državnom vlasništvu, a u republički budžet je u prethodne četiri godine, po svim osnovama, uplatila 196 miliona evra, izjavio je dans direktor EMS-a Nikola Petrović.

Petrović je, nakon potpisivanja ugovora o donaciji Fondu za lečenje dece u inostranstvu, rekao da se u prethodnih nekoliko godina u EMS-u vredno radilo i da je uspešno realizovano nekoliko važnih insfrastrukturnih projekata.

Među njima su, kako je dodao, izgradnja trafostanice Beograd 2020, Vranje 4, kao i početak izgradnje „transbalkanskog koridora“ za prenos električne energije.

„Instalisano je kroz novih pet transformatora ukupno 1.600 megavolt ampera, što je rekord u istoriji preduzeća“, istakao je Petrović, podsetivši da je osnovana berza električne energije, i da je EMS proširo poslovanje u regionu kupovinom crnogorskog elektro-prenosnog sistema.

On je dodao da EMS ima veliku ulogu u međunardnim organizacijama, te da su trojica zaposlenih u EMS-u učestvujući u međunarodnim projetkima, „zaradili“ za Srbiju milion evra.

„Unapredili smo poslovanje i bez lažne skromnosti mogu da kažem da je EMS najmodernija kompanija u državnom vlasništvu. Značajno punimo budžet, a u prethodne četiri godine, po svim osnovama, u budžet Srbije se slilo 196 miliona evra“, rekao je Petrović.

Izvor:tanjug.rs

V.V.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti