Električna energija neće poskupeti

aleksandar obradovic

Direktor JP „Elektroprivreda Srbija“ gospodin Aleksandar Obradović u intervjuu za RTS izjavio je da električna energija u zimskom periodu neće poskupeti, već će planovi za poskupljenje biti precizirani finansijskim planom reorganizacije EPS-a koji će biti urađen zajedno sa MMF-om.

Prema njegovim rečima, u prvom kvartalu 2015. godine trebalo bi da bude završen plan reorganizacije, a nakon toga će Vlada odlučivati o njegovom usvajanju. On je istakao i da Vlada Republike Srbije mora da donese novi statut i osnivačka akta zavisnih privrednih preduzeća koja posluju u okviru EPS-a, kao i da je potrebno izabrati novi menadžment. Gospodin Obradović je dodao da bi reorganizacijom EPS-a trebalo da bude prepolovljen broj direktorskih funkcija, ali i da su ovom preduzeću potrebni novi radnici s obzirom na to da ima manjak rudara, montera, tehničara i inženjera.

On je izjavio i da EPS ima problema sa naplatom dugova, pre svega od velikih dužnika, a to su uglavnom firme u restruktuiranju, ali i neku budžetski korisnici. Naveo je i da u 2015. godini EPS neće imati profit zbog posledica poplava iz 2014. godine, ali i da se očekuje da ga ima već 2016. godine.

Sandra Jovićević

foto: balkanmagazin.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti