Drugi javni poziv za izgradnju MHE na 142 lokacije

mhe2

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine danas je objavilo drugi javni poziv za izgradnju mini hidroelektrana na 142 lokacije u opštinama Aleksinac, Valjevo, Vranje, Golubac, Despotovac, Dimitrovgrad, Žagubica, Zaječar, Knjaževac, Krupanj, Kuršumlija, Leskovac, Lučani, Mali Zvornik, Niš, Novi Pazar, Paraćin, Rekovac, Svrljig, Čajetina.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 28. februara 2014. godine, a potrebno je dostaviti popunjen prijavni formular na adresu Odseka za obnovljive izvore energije Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, ali i elektronski, radi ubrzavanja procedure.

Pored prijavnog formulara, potrebno je podneti i prezentaciju o kompaniji koja se prijavljuje (ako je u pitanju konzorcijum, onda prezentaciju o svim članovima konzorcijuma) urađenu u PowerPoint-u i narezanu na CD; zatim izvod iz privrednog registra za pravna lica i preduzetnike, odnosno kopiju lične karte ili pasoša ako je investitor fizičko lice; bilanse stanja i uspeha, kao i izveštaj o novčanim tokovima kompanije za prethodne tri godine, navedeno je na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Prijava mora biti dostavljena na srpskom jeziku, dok prateća dokumentacija može biti na srpskom ili na engleskom jeziku.

Po objavljivanju konačne rang liste investitora Trojni memorandum o razumevanju će biti potpisan u roku od 30 dana. Ovim memorandumom, koji potpisuju investitor, predstavnici lokalnih samouprava i Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, investitor ima rok od 12 meseci da pokrene postupak i obezbedi neophodna pravna akta za dobijanje energetske dozvole, odnosno saglasnosti. U slučaju da prvorangirani investitor u predviđenom roku ne ispuni uslove propisane Trojnim memorandumom, šansu će dobiti drugorangirani, odnosno trećerangirani investitor da u roku od 6 meseci obavi istu proceduru, stoji u javnom pozivu na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine koji možete pogledati ovde.

S.J.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti