Dogovorena isporuka 90.000 tona rude boksita

Pboksitredstavnici kompanije „Alumina“ iz Zvornika i rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega dogovorili su danas poslovnu saradnju, prema kojoj bi ova dva rudnika u toku ove godine trebalo da isporuče oko 90.000 tona rude boksita za potrebe rada zvorničke fabrike.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić smatra da je veoma važna saradnja sa ovim rudnicima, jer se „na ovaj način obezbjeđuju potrebne količine rude za redovno odvijanje procesa rada u `Alumini“, saopštila je Služba odnosa s javnošću kompanije „Alumina“.
Prema postignutom dogovoru, rudnik iz Posušja treba da isporuči 50.000 tona, a rudnik iz Širokog Brijega 40.000 tona rude boksit u ovoj godini.

„Sa kompanijom `Alumina` imamo veoma uspešnu poslovnu saradnju. To je naš strateški partner kojem isporučujemo rudu već duži niz godina“, rekao je direktor Rudnika boksita iz Širokog Brijega Drago Galić.

On je sa direktorom Rudnika boksita iz Posušja Petrom Petricom, razgovarao sa rukovodstvom „Alumine“.

Na sastanku je rečeno da je boksitna ruda na lokalitetima ova dva rudnika izuzetnog kvaliteta, te da na području zapadne Hercegovine postoje znatne rezerve rude koja, uz ulaganje i modernizaciju opreme, obezbeđuje dugogodišnju eksploataciju i rad rudnika u Posušju i Širokom Brijegu.
Kompanija „Alumina“ ima uspešnu poslovnu saradnju sa svim rudnicima boksitne rude u regionu, saopštila je Služba odnosa s javnošću kompanije „Alumina“.

Izvor: www.srna.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti