Dodeljene nagrade za ekološke projekte na Jahorina film festivalu

Foto: rtrs.tv

Јahorina film festival u saradnji sa fondovima za zaštitu životne sredine Republike Srpske i Federacije BiH u Sarajevu je dodelio godišnje nagrade za najbolji ekološki projekat u BiH.

U konkurenciji 12 nominovanih projekata tročlani žiri izabrao je šest najboljih. Nagrađeni su Supermarket iz Sarajeva za projekat Nekstbajk – sistem gradskih bicikala, preduzeće Komunalac iz Dervente za projekat razvrstavanja otpada na mestu nastanka, opština Gradačac za projekat rekonstrukcije i dogradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Gradačcu. Nagrade su dobili i komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Istočno Sarajevo za projekat Rekonstrukcija i proširenje vodovodnog sistema sela Tvrdimići, Institut za generičke resurse Univerziteta u Banjaluci za projekat Uspostavljanje sistema integralnog upravljanja otpadom u zaštićenom području Univerzitetski grad i Prvi iz Mostara za projekat Јavna nabavka – podsticanje javnih tela FBiH putem dokumentarnog filma na kupovinu zelenih proizvoda.

Priznanja predstavnicima nagrađenih projekata uručio je direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović, koji je izrazio zadovoljstvo što je Fond učestvovao u ovoj manifestaciji.

Nagrađenima je u ime Fonda za zaštitu životne sredine FBiH čestitala Aida Kapetanović, ukazujući na značaj ekoloških projekata za očuvanje životne sredine.

izvor: rtrs.tv

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti