Dodeljena bespovratna podsticajna sredstva za efektivnije korišćenje hidrotermalnih resursa u Vojvodini

hidrotermalniPokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine 23. decembra je doneo odluku o raspodeli bespovratnih podsticajnih sredstava, oko 26 miliona dinara, za sufinansiranje realizacije projekata efektivnijeg korišćenja raspoloživih hidrotermalnih resursa.

12 miliona dinara izdvojeno je za poljoprivredno gazdinstvo „Varnju Erne“ u Šatrincima koje će pomoću ovih sredstava izgraditi novi istražno-esploatacioni bunar iz kojeg će se snabdevati vodom „Eko-etno turistički centar Šatrinci“.

7 miliona dinara dobilo je preduzeće „Beofineks“ iz Novog Bečeja za izradu nove eksploatacione hidrotermalne bušotine koja će služiti za zagrevanje i hlađenje hotela „Tivski cvet“ i pratećih objekata.

Skoro 2 miliona dinara izdvojeno je za izradu projektno-tehničke dokumentacije za SPA centar na Paliću, a nešto manje od 1,5 miliona dinara dodeljeno je za izradu projektno-tehničke dokumentacije detaljnih hidrotermalnih istraživanja termomineralnih voda za potrebe ribnjaka kod Novog Kneževca.

Preostala sredstva su raspoređena preduzećima „Elitte-Palić“, „Građevinar“, „Tourist-service“, kao i još jednom poljoprivrednom gazdinstvu, a biće iskorišćena za izradu projektno-tehničke dokumentacije u oblasti hidrotermalnih resursa.

S.J.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti