Dobra saradnja Srbije i Japana u oblasti energetike

Foto: mre.gov.rs

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se sa novoimenovanim japanskim ambasadorom u Srbiji, Đinićijem Marujamom (Jinichi Maruyama). Na sastanku je konstatovano da je dosadašnja saradnja Vlade Republike Srbije i japanskih kompanija u oblasti energetskih projekata veoma uspešna.

U zajedničkom interesu Vlade Republike Srbije, Vlade Japana i japanskih kompanija je, pre svega, sprovođenje projekata koji unapređuju mere zaštite životne sredine, kao i energetsku efikasnost, po ugledu na Japan, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Na sastanku je zajednički ocenjeno da se realizacija projekta „Izgradnja postrojenja za odsumporavanje TENT A“, u saradnji sa japanskom agencijom JICA, odvija predviđenom dinamikom, i da može da posluži kao primer dobre prakse za buduću saradnju, kao i da svakako daje značajan doprinos unapređenju zaštite životne sredine u Srbiji.

Za nas je saradnja sa japanskim kompanjama višestruko značajna, budući da je na projektima angažovana domaća operativa, koja sada ima priliku da koristi nova znanja i savremene tehnologije japanskih partnera, koji su u toj oblasti dostigli zavidan nivo, kazao je Antić.

Ambasador Marujama izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, izrazivši nameru da se ona intenzivira kako u oblasti energetske efikasnosti, tako i u rudarstvu i geologiji.

izvor: mre.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti