Crna Gora dobija eko-efikasnu zgradu

energetska efikasnost energetska-efikasnost.meKrajem prošle nedelje ministar zaštite životne sredine, kopna i mora Italije gospodin Đan Luka Galeti potpisao je pismo o namerama za unapređenje saradnje između Italije i Crne Gore i izgradnju eko-efikasne zgrade u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva turizma i održivog razvoja Crne Gore, pismo o namerama je prethodno potpisao ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore gospodin Branimir Gvozdenović. Potpisivanjem tehničkih dogovora obezbeđen je i nastavak realizacije ranije odobrenih projekata u okviru bilateralne saradnje sa Republikom Italijom „Primena ekosistemskog pristupa/Izrada Master plana za zelenu-plavu ekonomiju u Boki Kotorskoj“ (Master plan), „Uspostavljanje resursno efikasne jedinice u Crnoj Gori“ (REU) i „Pametno energetsko upravljanje u izolovanim područjima“ (DPG), a za šta je opredeljeno 876 hiljada evra.

Navedeno je i da će uskoro biti raspisan tender za realizaciju projekta eko-efikasne zgrade u Podgorici, kao i da će Italija donirati 4 miliona evra za ovaj projekat.

izvor: rtcg.me

foto: energetska-efikasnost.me

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti