Budva neće privremene objekte

Vladajuća koalicija u Budvi jednoglasno je odbila izmene i dopune Plana privremenih objekata za period od 2019. do 2023, koji im je poslalo i tražilo mišljenje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, prenose Dnevne noovine.

Foto: Pixabay

„Ne dajemo vam saglasnost na izmene i dopune Plana privremenih objekata, period 2019-2023. za zonu Morskog dobra”, stoji u dopisu Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koj i je potpisao predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević, a upućen nakon koalicionog sastanka.

Iz Budve je resoru na čijem je čelu Pavle Radulović i javnom preduzeću koje vodi Predrag Jelušić upućeno da je Opština odavno saopštila svoj stav i da je radila principijelno i transparentno, što nije bio slučaj sa MORT i Morskim dobrom.

Jučerašnja odluka vladajuće koalicije je, možda, i jedina donešena konsenzusom od kada je početkom godine došlo do rotacije u budvanskoj vlasti, navodi list.

Plan Ministarstva na čijem je čelu Pavle Radulović, koji je upućen Opštini Budva, predviđao je da šest diskoteka na budvanskom šetalištu, i još 14 ugostiteljskih objekata lokala brze hrane i trgovačkih radnji šetališta ispod Pošte, koji su u zoni Morskog dobra ostaju i ovoga leta.

To bi značilo da otvorene diskoteke Trokadero, Paris, Ambinete, Rafaelo, Maltez i Miami, ostajnu da rade i ove godine, dok su objekti koji su u nadležnosti budvanske opštine uklonjeni.

Sada je, kako pišu Dnevne novine, definitivno jasno da ni ovih 20 lokacija ovog leta neće raditi i samo je pitanje koliko će efikasno i brzo biti uklonjeni jer se bliži letnja turistička sezona. Izvor: Dnevne novine/RTCG

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti