„Banka Intesa“ otvorila kreditnu liniju za finansiranje projekata EE i OIE

banca-Intesa„Banka Intesa“ i „Intesa Leasing“ potpisale su ugovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o kreditnim linijama u vrednosti od 25 miliona evra.

„Banka Intesa“ je otvorila kreditnu liniju čija je vrednost 10 miliona evra, а kojom će finansirati projekte unapređenja energetske efikasnosti i projekte obnovljivih izvora energije privatnih preduzeća i lokalnih samouprava.

„Intesa Leasing“ je ugovorila zajam u vrednosti od 15 miliona evra kojim će se finansirati kupovina opreme, poslovnih objekata, vozila za mala i srednja preduzeća.

Direktor „EBRD“-a u Srbiji, Mateo Patrone, izjavio je da će ove kreditne linije pomoći Srbiji da poveća svoju energetsku efikasnost.

Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora „Banca Intesa“, istakla je da će ove kreditne linije dati doprinos održivom razvoju, ali i pomoći privatnom sektoru.

Kreditna linija koja je ugovorena sa „Bankom Intesa“ realizuje se preko „WeBSEFF“ kreditne linije za održivu energiju zapadnog Balkana koja je namenjena za investicije privatnih kompanija i industrije, čiji projekti rezultiraju prihvatljivom i održivom upotrebom energije.

S.J.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti