Azerbejdžan i Crna Gora potpisali Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Potpisivanje Sporazuma u oblasti vanrednih situacija predstavlja snažan podsticaj daljem jačanju međudržavne saradnje – ocenjeno je na jučerašnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa ministrom za vanredne situacije Republike Azerbejdžan Kemaladinom Hejdarovim.

Foto: MUP Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je iskazao zadovoljstvo dinamikom razvoja odnosa dve države koji su rezultirali realizacijom uspešnih investicionih projekata i potvrdio spremnost Vlade Crne Gore da radi na unapređenju partnerstva dve države.

Sporazum o saradnji je vrlo važan za Crnu Goru i Azerbejdžan kada su u pitanju vanredne situacije, što potvrđuje da u slučaju bilo kakvog hazarda imamo oslonac jedni u drugima“, rekao je ministar Nuhodžić.

Poželеvši dobrodošlicu ministru Nuhodžiću, ministar za vanredne situacije Republike Azerbejdžan Kemaladin Hejdarov je izrazio uverenje da će daljem razvoju saradnje doprineti i šira ugovorna baza, koja je obogaćena sa sporazumom u oblasti vanrednih situacija.

Hejdarov je izrazio zadovoljstvo odnosima dve države, utemeljenim na prijateljstvu i uspešnoj ekonomskoj saradnji, te čestitao Crnoj Gori na realizaciji strateških spoljnopolitičkih prioriteta.

Ministri Nuhodžić i Hejdarov su konstatovali da Crna Gora i Republika Azerbejdžan njeguju prijateljske odnose i dogovorili uspostavljanje saradnje na polju edukacije i obuke pripadnika sistema zaštite i spašavanja.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti