„Arilje reciklira“ takmičenje za učenike osnovnih škola

Poster - početak takmičenja u školama

Opština Arilje objavila je Saopštenje za javnost u kome se navodi da će 26. septembra, na Svetski dan čistih planina, početi takmičenje za osnovne škole „Arilje reciklira“ koje se organizuje u okviru akcije „Sakupi, Baci, Recikliraj“.

U okviru takmičenja, učenici od I do IV razreda osnovnih škola imaće zadatak da formiraju Eko timove od po 5 đaka koji će praviti kreativne predmete od različitog materijala za recikliranje. Škole će odabrati po tri rada koji će ih predstavljati, svako odeljenje moći će da se predstavi sa jednim radom. Najkreativniji radovi biće izloženi na Eko izložbi, a tri najbolja biće nagrađena vrednim nagradama koje će otići školama. Sve škole koje budu učestvovale dobiće kante za odlaganje reciklažnog materijala i lopte.

Takmičenje traje do 15. oktobra 2015. godine, cilj je da se đacima u osnovnim školama približi pojam reciklaže i pokaže da otpad može biti resurs.

Akciju „Sakupi, Baci, Recikliraj“, u okviru koje se realizuje takmičenje, sprovodi opština Arilje, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, uz podršku Švedske razvojne agencije za međunarodnu saradnju (SIDA) i međunarodne organizacije IMG.

Energetski portal

foto: arilje.org.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti