Ambrozija na dnevnom redu sednice Skupštine grada Beograda

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 25. februar, 11. sednicu Skupštine grada Beograda, a na dnevnom redu sednice je, između ostalog, i Predlog programa – Ambrozija kao zdravstveni rizik, monitoring i suzbijanje ambrozije sa neuređenih površina na teritoriji grada Beograda u 2019. godini.

Foto: pixabay.com

Pred odbornicima je i Predlog odluke o izmenama Odluke o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta na teritoriji grada, Predlog odluke o izmeni Odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u turizmu koji se sufinansiraju iz budžeta Grada Beograda, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad Beograd.

Na dnevnom redu sednice je Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2019. godini, Predlog odluke o reprogramu i uslovima otpisa dela dospelog duga po osnovu naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, Predlog odluke o zaduženju Grada Beograda za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2019. godinu, kao i Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu privrednog društva HK „Krušik” a.d. Valjevo.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o promeni osnivačkog akta ustanove kulture – „Vuk Stefanović Karadžić”, Izveštaj o radu Kancelarije za mlade za 2018. godinu, kao i Izvešataj o radu Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki za 2018. godinu.

Odbornici će biti upoznati i sa informacijom o sprovedenom postupku za izbor partnera radi osnivanja zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP „Sava centar”, a na dnevnom redu je i nekoliko predloga planova detaljne regulacije važnih za razvoj grada.

Odbornici će po skraćenom postupku odlučivati o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti