Alumil – Optimizacija proizvodnje za zelenu budućnost

Foto: Alumil

Tokom godina poslovanja velike kompanije posebnu pažnju posvećuju kako optimizaciji proizvodnje, tako i zaštiti životne sredine. Kompanija Alumil koja je osnovana 1988. godine u Grčkoj, i već 20 godina posluje u Srbiji, najsavremenijom tehnologijom i poslovanjem po modelu cirkularne ekonomije kontinuirano unapređuje kvalitet života zajednice i ispunjava svoju misiju odživosti.Kao lider u proizvodnji aluminijumskih profila, uz strogu kontrolu kvaliteta celokupnog proizvodnog procesa, sa 400 zaposlenih u Srbiji, snažnim timom od 20 inženjera i arhitekata konsultanata, šest prodajno-distributivnih centara i impresivnim izložbenim salonom u Beogradu, kompanija nudi jedinstvena rešenja, uz inovacije koje zadovoljavaju potrebe ne samo tržišta Srbije već i globalno.

Proizvodni pogon u Novoj Pazovi je proširen i instalacijom moderne opreme sada se radi u tri smene. Danas, kompanija Alumil raspolaže dvema linijima za ekstruziju kapaciteta 14.000 tona godišnje. Dogradnjom nove hale površine 6000 m2 prošireni su kapaciteti logistike, a 2017.godine uveden je ekološki postupak plastifikacije – „chrome free“. 

Novom investicijom od skoro pola miliona evra otvorena je nova linija za termo prekid koja je zamenila dve postojeće, a 2020. uvedene su linije sa automatskim CNC mašinama za CNC obradu i naknadno sečenje profila. Kupovinom moderne industrijske peći za nitriranje zamenjene su dve postojeće, a nedavnom investicijom u nove linije za plastifikaciju zaokruženo je dvadesetogodišnje investiranje od 42 miliona evra u fabriku u Srbiju. Iz kompanije ističu da svake godine kontinurano ulažu kako u proizvodnju, tako i u obuku zaposlenih.

Foto: Alumil

“U modernom proizvodnom postrojenju koji se prostire na 35.000m2, uz strogu kontrolu kvaliteta celog proizvodnog procesa, kompanija Alumil omogućava kreiranje vrhunskih proizvoda visoke upotrebne vrednosti. Kontinuirani cilj našeg istraživanja i razvoja je da ponudimo unikatna rešenja, sa inovativnim karakteristikama, koja u potpunosti pokrivaju potrebe naših klijenata,” izjavio je Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer kompanije Alumil YU Industry.

Alumil u Srbiji, sa blizu 70 odsto proizvodnih kapaciteta, svoje industrijske profile usmerio je izvozu u zemlje Evropske unije, dok sa 30 odsto proizvodnje zadovoljava trenutne potrebe domaćeg tržišta, od kojih su najvećim delom u pitanju arhitektonski profili.

Kada je u pitanju poslovanje u Srbiji, prisutni su brojni benefiti koje donosi lokalna proizvodnja. Oni se vide kroz skraćivanje lanca snabdevanja, odnosno smanjenje vremena isporuke, čime se povećava efikasnost, ali i lager proizvoda. Skraćivanje lanca snabdevanja dovodi i do smanjenja potrebe za dugim transportom robe i utroška energije, što je u skladu sa ekološki prihvatljivim praksama. Održiva budućnost za preduzeća i životnu sredinu uključuje ponovno korišćenje resursa i ulaganje u domaću proizvodnju, čime se pomaže i razvoj domaće ekonomije. Alumil je nosilac žiga „Čuvarkuća“, koji je deo projekta „Stvarano u Srbiji” Privredne komore Srbije, a kojim se pruža podrška domaćim proizvodima i proizvođačima, dok se potrošači edukuju o njihovom kvalitetu i domaćem poreklu.

Sa više od 30 godina iskustva i 3000 zaposlenih, Alumil je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou sa proizvodnim linijama najmodernije tehnologije u svojih 12 fabrika u svetu. Posluju po modelu cirkularne ekonomije i svojim proizvodima od recikliranog aluminijuma kontinuirano unapređuje kvalitet života zajednice u kojoj posluju.

 Izvor: Alumil

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti