Akcija sadnje drveća u Kucuri kod Vrbasa

Povodom Svetskog dana šuma, u Kucuri su lokalno „Udruženje mladih“, Ekološki pokret Vrbas i članovi ekološke sekcije Osnovne škole „Bratstvo-jedinstvo“ posadili 33 stabla hrasta i javora na lokaciji izlaza iz sela gde je do nedavno bila građevinska deponija.

Foto: Ekološki pokret Vrbasa

Akciju je inicirala i organizovala kompanija „Carnex“, koja godinama učestvuje u aktivnostima zaštite, očuvanja i unapređenja životne sredine kao što su uredjenje obale Velikog bačkog kanala, sanacija školskih dvorišta, kao i u pružanju podrške na skupovima iz oblasti zaštite životne sredine.

Ovo je samo prva u nizu planiranih akcija pošumljavanja , kojom „Carnex“ nastavlja da pokazuje svest o važnosti očuvanja životne sredine i brigu o zajednici, kao što je pokazuje i u svom poslovanju.

Samo u poslednijih nekoliko godina, ulaganjem oko tri miliona evra, kompanija je izgradila postrojenje za potpuni biološki tretman prečišćavanja otpadnih voda, gde se preradi 2300 metara kubnih otpadne vode dnevno, što odgovara zagađenju od 40.000 ekvivalent stanovnika.

Osim toga, „Carnex“ posebno vodi računa o energetskoj efikasnosti i smanjenju zagađenja nasvim nivoima proizvodnog procesa.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti