Akcija kontrole propisnog držanja i čuvanja životinja u Paraćinu

Nakon obilaska svih mesnih zajednica u gradskom delu opštine Paraćin, u okviru akcije ovogodišnje kontrole propisnog držanja i čuvanja životinja i analize prikupljenih podataka na terenu koja je u toku, uslediće još jedan obilazak gradskih domaćinstava čiji vlasnici nisu bili na svojim adresama tokom prve kontrole.

Poštujući obaveze čuvanja u skladu sa propisima, veliki broj građana javlja se opštinskom Kol centru za potvrde, sa kojima, kod ovlašćenih veterinarskih ustanova, besplatno može da registruje i vakciniše svoje pse.

Posle obavljene prve vakcinacije i čipovanja, vlasnici u Kol centru preuzimaju tablice sa natpisima „čuvaj se psa“ ili „opasan pas“, uz obavezu da ih istaknu na kapijama dvorišta, odnosno vratima stambenih objekata.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Info-energetski Paraćin“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti