Akcija kontrole buke na teritoriji grada Kragujevca

 

Foto: Milisav Pajević
Foto: Milisav Pajević

U noći između petka i subote, sprovedena je još jedna akcija pojačanog inspekcijskog nadzora ugostiteljskih objekata čiji je cilj zaštita građana od buke i održavanje komunalnog i javnog reda i mira na teritoriji grada Kragujevca.

Pored komunalne inspekcije i inspekcije za zaštitu životne sredine u zajedničkoj akciji, sa preko 30 ovlašćenih lica, učestvovali su protivpožarna inspekcija Sektora za vanredne situacije, zatim inspekcija rada, poreska policija i Institut za javno zdravlje, uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Kragujevac i Komunalne policije.

Kontrolisano je 12 ugostiteljskih objekata. U pet objekata, registrovano je emitovanje buke preko dozvoljene granice od strane ovlašćenog lica Instituta za javno zdravlje Kragujevac. U dva objekta na licu mesta oduzete su miksete. U akciji koja je noćas organizovana nivo buke tajno je meren i u stanovima prijavioca.

Kontrola je sprovedena i u ugostiteljskim objektima koji obavljaju delatnost kao noćni barovi za koje je propisano radno vreme od ponoći do sedam sati.

Tokom akcije otkriven je i jedan neregistrovan ugostiteljski objekat koji je privremeno zatvoren.

Jedan od kontrolisanih objekata nije imao odobrenje za postavljanje letnje bašte, a zabeležene su i nepravilnosti kod isticanja podataka o radnom vremenu i firmi, dok u četiri objekta nije bilo istaknuto obaveštenje o zabrani točenja alkoholnih pića maloletnim licima.

Za sve uočene nepravilnosti Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove pokrenuće postupke u skladu sa zakonskim propisima. Ostali učesnici u koordinisanom nadzoru, kao i pripadnici Policijske uprave Kragujevac pokrenuće postupke u okviru svojih nadležnosti za sve utvrđene nepravilnosti tokom ovog nadzora.

Navedenim akcijama, koje će biti nastavljene tokom leta, održava se komunalni red u gusto naseljenom gradskom jezgru. Osim zaštite građana od buke, planiranim vanrednim i pojačanim inspekcijskim nadzorom, deluje se preventivno i stvaraju uslovi za dobar privredni ambijent u gradu, u skladu sa zakonskim propisima.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti