AER i Skupština APV u novembru organizuju međunarodnu konferenciju o biomasi

Foto: skupstinavojvodine.gov.rs

Tokom nastavka plenarnih zasedanja komiteta Skupštine evropskih regija (AER), u kojima učestvuje delegacija Skupštine AP Vojvodine u francuskom gradu Nansi, učesnici su razmatrali primere dobre prakse na temu ekonomije i regionalnog razvoja, socijalne politike i javnog zdravlja, kao i kulture, obrazovanja i mladih.

U okviru zasedanja Komiteta 1 AER, koji se bavi ekonomijom i regionalnim razvojem, potpredsenica Skupštine AP Vojvodine Snežana Sedlar najavila je Konferenciju „Biomasa – potencijal za rast“, koja će se održati u Novom Sadu, 16. i 17. novembra ove godine, a koju Skupština AP Vojvodine organizuje u saradnji sa predstavnicima partnerskih regija iz Švedske i Norveške.

Prema rečima potpredsednice Sedlar, na konferenciji će, pored ekspertskih predavanja i tematskih sastanaka, biti upriličene posete Institutu za šumarstvo i životnu sredinu, kompaniji za daljinsko grejanje i bioelektrani. Naš cilj je promocija proizvodnje i upotrebe biomase u Evropi konkretnim primerima i razmenom dobre prakse i slušanjem predavanja eksperata. Takođe nam je cilj da probudimo interes individualnih poljoprivrednih farmi, poljoprivrednih kooperativa i klastera, regionalnih i lokalnih vlasti za upotrebu ovog oblika čiste energije, rekla je Sedlar i pozvala predstavnike regija članica AER da uzmu učešće u konferenciji.

izvor: skupstinavojvodine.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti